СВЕТЪТ НА МОДАТА - НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИТЕ ХОРА

СВЕТЪТ НА МОДАТА - НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИТЕ ХОРА

2 март 2022
  • Сподели:

Замисляли ли сте се какви влиятелни хора са начело в света на модата? Кой диктува тенденциите, решава кое ще бъде модерно и отговаря за развитието на индустрията? Те просто ли са редактори, стилисти и дизайнери? Или може би знаменитости и модели? Днес разсейваме съмненията и публикуваме имената на най-влиятелните хора в модната индустрия!

В септемврийския брой на списание "Vogue" беше публикувана редакция, наречена "Силите на модата", в която са изброени най-влиятелните хора в света на модата. Класацията включва не само хора, пряко свързани с модната индустрия, но и такива, които имат реално влияние върху създаването на тенденции. Говорим предимно за звезди, които се имитират от милиони.

Най-влиятелните модели

Знаете ли, че на някои кастинги за участия, модели се разглеждат само ако имат минимум десетки хиляди последователи в Instagram? Модната индустрия е добре наясно, че днес Instagram и топмоделите осигуряват публичност и създават най -важните тенденции . Именно тяхното присъствие в шоуто или в рамките на рекламната кампания гарантира успех. Vogue беше признат за най-влиятелните модели основно от представителите на по-младото поколение - Джиджи Хадид, Кара Делевинь, Кендъл Дженър, Карли Клос, Джоан Смоллс, както и Victoria's Secret Angel - Адриана Лима .

 

Топ дизайнери

Най-много място в класацията беше отделено на нови дизайнери на топ марки. Класирането включва, наред с други Питър Копинг, който отскоро се проектира за модна къща „Оскар де ла Рента“, Раф Симонс от „Диора“ и новият дизайнер на Gucci - Алесандро Микеле. Така че това означава, че Vogue прогнозира наистина впечатляваща кариера за тях. Списъкът включва и имената на талантливи млади хора като Кристофър Кейн и Александър Уанг.

Класацията не можеше да пропусне място за култови дизайнери. Списъкът включва, разбира се, Карл Лагерфелд, който от години е свързан с Шанел, както и Джон Галиано , който се завръща от скандала, този път проектирайки за модна къща Maison Margiela.

Това, което ни прави щастливи, е, че "Vogue" е оценен и от жени, чието положение в света на модата е наистина силно - разбира се Muccia Prada, Stella McCartney или Phoebe Philo.

 

Звездите, които управляват модния свят

Бионсе, звездата на септемврийската корица на "Vogue", не можеше да бъде пропусната сред най-важните звезди в света на модата . Актрисата позира с дизайнера на Givenchy Рикардо Тиси. Счита се, че най-популярните модели в социалните медии оказват значително влияние върху съвременната мода. Изненадващото в класацията е присъствието на марката Uniqlo, в проектите на която водещият тенисист ... Новак Джокович.

 

Съгласен ли сте с избора на редакторите на Vogue?

Източник на снимки: Vogue